vrijdag 28 oktober 2011

klasdoorbrekend werken derde kleuterklas en peuterklas…
Het grootouderfeest was een geslaagd feest ! De grootouders waren heel enthousiast, de kinderen waren in hun nopjes en de juffen houden er een goed en voldaan gevoel aan over…
Het thema Monkie viel dan ook in de smaak van allen. Om het thema nog wat te langer te laten beleven, nodigde ik enkele kleuters uit de derde kleuterklas uit om het verhaal nog eens te brengen voor de peuters.
Maar eerst moeten we daarvoor aan de slag… we willen het verhaal gevisualiseerd brengen. Ik kwam op het idee  een tekenfilm voor op televisie te maken. We schilderden een doos, maakten er een gat in voor een tv-scherm, brachten de aan-en-uit-knoppen aan. En ja, het werd een leuke kijk-doos !
Nu nog de animatiefilm. De derde kleuters lieten hun fantasie de vrije loop. Het verhaal werd getekend van naaldje tot draadje en nadien ingekleurd. Met twee rollen om aan te draaien kan de speelfilm worden gedraaid… de derde kleuters zorgen voor tekst en uitleg. De peutertjes waren erg onder de indruk…
Leuke afsluiter om nu te genieten van een welverdiende vakantie ! Tot over een week !
Juf Eva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom

Ouders vragen wel eens aan hun peuter: "wat heb je vandaag gedaan op school?" en vaak komt dan het antwoord "gespeeld"… maar we doen zoveel meer met de kinderen, dit allemaal doelgericht… en daar houden we u graag van op de hoogte.
Op de blog bent u even een vlieg in de peuterklas...